On knowledge sharing and dissemination

... when circulating a working paper for comments, never put on "citations only permitted with the permission of author"

or "no parts of this paper can be used without permission of author". Rather, say "when using parts of this paper please give proper citation and help yourself". Be delighted if someone wants to quote you ... (p.7)

Source: Glaser, B. G. (2006) The roots of grounded theory. The Grounded Theory Review, 5(2/3), 1-10.

Tuesday, 28 May 2013

More than one ...

Assalamualaikum wbt ...

banyak suara sinis tentang perkahwinan terbaru seorang yang dikenali ramai ...

but i can only say sesiapa yang berbuat sesuatu yang dihalalkan Allah SWT, dan mereka semua (the husband, all the wives, the children, the respective families in fact the community in which their entire life is played out) yang terlibat dengan kehidupan itu have a consolidated common vision ... then who are we the strangers to be cynical about it ...

... the pain is when those involved are having different mental models ... expectation yang berlainan ... dan vision yang berlainan ... 

~
a friend has two spouses ... the first an architect, the second a syariah graduate, not very different in age ... the second called the first kakak, very respectfully and with much sisterly affection ... initially they lived in one household ... only later the husband was able to provide two separate accommodations for the two families but still next to each other ... their children playing and learning together ... along with private teacher and housekeepers while both the mothers were away at work ...

out of curiosity i once asked the elder, the first ... how do you manage your feeling ... and this was her simple answer ... kita tak boleh ikut emosi ... we must be rational about things ...
simple je bunyinya ... no doubt banyak cabarannya ... only Allah SWT knows and only Allah SWT yang boleh bantu mereka yang berniat segalanya untukNYA ...

~
personally ... i do feel at the end of the day it is the ability, capability, open and fair instead of hide and seek and the wisdom of the husband along with again i would say a common vision ... itu saja ... kalau tidak memang umpama melawan ombak badai sajalah setiap detik kehidupan itu ... consistently in exhaustion and in pain ...

~

teringat zaman bujang ... malam malam (awal pagi infact) Ramadhan bila ada kesempatan di rumah akan bersama abah menonton siaran langsung dari Makkah al-mukarramah ... sangatlah syahdu dan terkedu dengan bacaan-bacaan Imam Masjidil Haram itu ... i don't remember which one but this particular morning i remember saying to my abah ... abah kalau imam ini datang kat abah pinang saya, tak payah tanya saya terus terima je okay, no 4 pun tak apa ... hahaha ... abah kata ... ko ni m...
itulah saya dengan abah saya ... :)

~
okay joke aside ... marriage is a serious collaboration it is not a joke joke ...


4 comments:

  1. Assalamualaikum REAL,
    Tak tahu apa nak komen.. hanya Si Polan yg mampu menjawabnya.
    Tambah sensasi ada beberapa "faktor" yg spt cakap x serupa bikin berlaku semasa majlis berlangsung.
    Wallahu'alam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumussalam wbt Sham, kita doa yang baik baik sahaja untuk semua insyaAllah ...

      bak kata orang orang tua (our elders) cubit peha kanan peha kiri juga terasa ... so pain to our brethren is also our pain.

      Sham bila balik cuti? :)

      Delete

Thank you for sharing your thoughts ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...